Paul Jansen

Mijn naam is Paul Jansen en ik ben in 1951 geboren in het centrum van Amsterdam.
Omdat ik mij zoveel mogelijk met tekenen wilde bezighouden volgde ik na de middelbare school, aan de destijds zo geheten Amsterdamse Grafische School, de opleiding reclame tekenen.

Deze opleiding die gevolgd werd door een gering aantal geselecteerde leerlingen omvatte meerdere tekenvakken van uiteenlopende disciplines en inmiddels tot kunst verworden grafische technieken. De tekenvaardigheid was een belangrijk criterium in die tijd.
Na de opleiding is Paul Jansen als freelancer voor verschillende Amsterdamse reclame bureaus en studio’s gewerkt als werktekenaar, ontwerper, art director, illustrator, retoucheur, visualiser, etc.. In 1979 ben ik gevraagd voor televisie graphics en ben aansluitend tekenfilms en animaties gaan maken voor de omroepen, educatieve en commerciële opdrachtgevers.

Een groot aantal commercials heeft Paul Jansen tevens geproduceerd naast het animeren zelf.
Tot op heden ben ik hiermee bezig, hetzij er veel veranderd is en de nadruk op ‘artist impressions’ is komen te liggen. De digitale omwentelingen heb ik vanzelfsprekend mee mogen maken, met het gevolg dat het schilderen qua techniek duidelijker los is komen te staan van commerciële opdrachten. De verworven vaardigheden weet ik ook digitaal te gebruiken waardoor ik mij in een aantal gevallen nog als specialist kan onderscheiden.

Naast mijn werk in opdracht, schilder ik zodra ik in de gelegenheid ben.
Vrijwel ononderbroken heb ik een of twee schilderijen onder handen. De inspiratie vrijwel onbewust en is uiteenlopend. De aanpak kan verschillen, maar het eindresultaat toont echter een herkenbaarheid.
Het grootste deel is vrij werk maar soms schilder ik in opdracht en dat zijn dan overwegend portretten van mens en (huisdier).

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura