Marjolein Kruijt

is geboren en getogen in Mijdrecht (1976 pr. Utrecht), Nederland.
INSPIRATIE: ‘Al zolang ik mij kan herinneren ben ik geboeid door de mystiek van de NATUUR. Geïnspireerd door deze krachtige stille aanwezigheid tracht ik haar tijdloosheid en licht te vangen.

Mijn passie voor en bijzonder contact met DIEREN nam vijftien jaar geleden vanzelf vorm aan in portretwerk (na dertien jaar dierentuin tekenen) en is nu onlosmakelijk met mijn fulltime kunstenaarschap verbonden. Het karakter van het dier staat hierin voorop. Mijn wildlifeschilderijen zijn gebaseerd op ontmoetingen van dieren tijdens mijn reizen en ook hierin zoek ik naar het vangen van de ‘onschuld’ en schoonheid.

In 2003 was zij te zien op RTL4 in het dierenprogramma dier enzol! waar zij de hond Sam van Mike Starink live portretteerde. Tevens schrijft ze al meer dan dertien jaar artikelen voor kunstmagazine “ATELIER” . In 2007 is er een kattenschilderij van haar gesigneerd door de cast van “Musical CATS” vlak voor de voorstelling geveild t.b.v. de dierenbescherming.
STUDIES: *Docentopleiding tekenen (HvA,dipl.’97) ‘Kunstacademie Den Haag (KABK,dipl.’99).
Naast haar vrije werk in natuur, wildlife art a kattenkunst schilderijen, werkt zij ook in opdracht. Waaronder dierportretten.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura