Marcel Witte

Sinds 2003 bouwt Marcel Witte succesvol aan een professionele carrière als kunstenaar. Zijn werken zijn in elk opzicht uniek en volgen een consequent doorgezette lijn. Wars van alle kunststromingen kiest hij resoluut voor het hyperrealisme. Met een perfect oog voor detail en een grote technische vaardigheid schildert hij nagenoeg levensgrote dieren tegen een monochrome achtergrond. Wat op het eerste zicht een eenvoudig beeld lijkt, blijkt een geraffineerde compositie waarin elk detail klopt. De wijze waarop het schilderij is opgebouwd en hoe de onderlinge elementen samenwerken tot een geheel. De keuze voor de achtergrondkleur, de titel… Niets is toevallig.

Door de transformatie van menselijke eigenschappen naar dieren zijn de werken confronterend voor de kijker, maar scheppen ze tegelijk genoeg afstand om het eigen menselijk denken en doen te relativeren. Dit wordt versterkt door de leegte van de achtergrond, waardoor vaak een bevreemdende atmosfeer wordt gecreëerd. Humor, confronterende menselijke gevoelens en positieve maatschappijkritiek zijn nooit ver weg. Met zijn werken ‘vertelt’ Marcel hedendaagse visuele fabels.

De schilderijen van Marcel Witte krijgen nationale en internationale waardering. Zo is zijn werk verkozen tot ‘Best of show’ tijdens de ‘American Art Awards 2014’.
Marcel stelt regelmatig tentoon in Nederland, België, Italië, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Cuba.
Zijn werken bevinden zich in privé- collecties in binnen- en buitenland.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura