Dick van Heerde

Dick van Heerde heeft veel tijd besteed aan het ontwikkelen van zijn kennis van flora en fauna, wat duidelijk tot uiting komt in zijn werk. Samen met de conceptuele compositie creëert zijn aandacht voor dierlijk gedrag, territoriumgedrag en uitdrukking van een verbluffend accuraat en artistiek verslag van zijn ontmoetingen met de natuur. Zijn modellen zijn meestal geïntegreerd in hun natuurlijke leefomgeving. Alle geschilderde rotsen en takken krijgen waarschijnlijk evenveel aandacht als het diermodel.

Door dit te doen, slaagt hij erin de prachtige biodiversiteit te schilderen die deze prachtige planeet ons heeft gegeven, en natuurlijk voelt men af ​​en toe de zorg in zijn foto’s over wat er met deze diversiteit gebeurt.

De schilderijen van Dick bevatten een subtiele boodschap: we moeten allemaal ons perspectief veranderen en begrijpen dat behoud en instandhouding een van de belangrijkste problemen van de mensheid is. We moeten stoppen met onze obsessie met kortetermijnbelangen. De bankencrisis zal voorbijgaan, zelfs de problemen in het Midden-Oosten zullen uiteindelijk ten einde komen, beroemdheden zullen sterven, regeringen zullen veranderen en politici zullen fouten blijven maken, maar als we een soort laten uitsterven, zal de wereld voor altijd veranderen.