Bettina Nienhaus

is geboren in 1966 in Rhede een plaats in het west deel van Duitsland en opgegroeid in Nederland. Op 7 jarige leeftijd is zij verhuisd naar Aalten een plaats gelegen in de mooie Achterhoek. Al van jongs af aan schildert en tekent Bettina Nienhaus.

Als kind droomde ze er al van om later kunstenaar te worden. Het schilderen van dieren vond ze het mooiste om te doen en daaruit vloeide haar grote passie voort van het portretteren van dieren en wild. Sinds enige jaren heeft ze een professioneel niveau bereikt. Bettina werkt in realistische stijl. Ze werkt veelal met olieverf , pastel en zo nu en dan met aquarel.

Dieren komen tot “leven”. De ogen vormen het uitgangspunt in haar schilderijen, omdat de ziel van het dier besloten ligt in de ogen. Ieder dier heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid. Bettina ziet het als haar taak dat haar schilderijen de toeschouwer beroeren; dat ze het karakter van het dier weerspiegelen.

Ze werkt steeds aan een aantal vrije werken met een krachtige compositie die rust en eenvoud uitstralen. Daarnaast zijn het veelal werken in opdracht, vaak ontroerend realistisch en zeer gedetailleerd.
Bettina heeft inmiddels in binnen- en buitenland geëxposeerd.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura