Wil van Gemert

was als kind al gefascineerd door het werk van de oude meesters. Het realisme heeft me altijd geboeid waardoor ik het zelf tot uiting wilde brengen. Rond mijn 40e ben ik gaan experimenteren en op zoek gegaan naar een medium om mezelf hierin te kunnen ontwikkelen.

Eind vorige eeuw ben ik begonnen met een cursus modeltekenen met houtskool, potlood en vervolgens met pastel. In die tijd was het aquarellen erg hot, vooral bloemen schilderen en ben ik me daar in gaan verdiepen. Was toch ook niet zo mijn ding. Toen ik aan een cursus realistisch, stilleven, schilderen met olieverf begon, voelde ik direct de klik. Het voelde als een soort van thuiskomen, dit ligt het dichtst bij me.

Heb bij diversen kunstenaars workshops en masterclasses gevolgd om de diversen stijlen te proeven. Inmiddels heb ik mijn eigen “hedendaagse” stijl ontwikkeld. Momenteel schilder ik graag fruit. Vooral de “huid” van de verschillende soorten fruit is zo boeiend om te schilderen. Maar ook een compositie met voorwerpen is ook altijd weer een uitdaging.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura