Wijnand Warendorf

Via zijn schilderijen deelt Wijnand Warendorf zijn wonderlijke kijk op de wereld. In de beleving van alle dag vindt hij ruim voldoende inspiratie. Van speelgoed tot snoep, van vissen tot mensen, de onderwerpen die hij portretteert zijn zeer divers en uiteenlopend. Speelgoed komt op onverwachte plekken tot leven, eens zo levende vissen hangen keurig op een rijtje aan de waslijn, in ander werk wordt snoep-goed tot de ultieme pastel kleurige verleiding.

Warendorf noemt zijn schilderijen realistisch en nuchter. Belangrijk voor hem is zijn vakmanschap, dit komt tot uiting in het gebruik van diverse technieken en is te herkennen in een ambachtelijke benadering. Na een lange ervaring met olieverf, acryl en alkyd beheerst hij deze materialen subliem om steeds weer een nieuw evenwicht te bereiken tussen eigen visie en pure weergave.

De onverwachte keuze van onderwerpen, het kleurgebruik en de compositie zorgen bij elk werk voor een indringende sfeer die de toeschouwer anders raakt dan het beeld in de eerste instantie doet vermoeden. De achtergrond van Warendorf, de Grafische school, verklaart wellicht zijn behoefte om precisiewerk te leveren. De behoefte aan zorgvuldigheid komt hem eveneens van pas als hij – al dan niet in opdracht – mensen en soms dieren portretteert.

Wijnand Warendorf is ook bij uitstek een kunstenaar voor het maken van een portret met een of meer personen of dieren, ook een opdracht in de sfeer van een stilleven, met bijv. een aantal voor uw dierbare zaken is hem toevertrouwd. Er kan altijd een afspraak gemaakt worden om tot een duidelijke omschreven opdracht te komen.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura