Thom Boekhoven

is geboren (1948) in IJmuiden, Nederland. Al van jongs af aan interesseerde hij zich in de schilderkunst. Na verloop van tijd heeft hij de mogelijkheid aangegrepen om zijn grote passie te verwezenlijken en als professioneel schilder te gaan werken. Later ging hij naar de Hoge School voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem en volgde daar de opleiding “Up graders”. Zijn talent, zijn inzet en het werk dat hij maakt ontging ook landelijk bekende Galerieën niet. Zijn werk hing de afgelopen jaren ook op belangrijke kunstbeurzen.

In het realistische werk van de schilder Thom Boekhoven staat het stilleven centraal. Zijn werk roept een verstilde sfeer op en straalt rust uit. Hij gaat ingewikkelde lichtspelingen niet uit de weg en zoekt altijd naar de meest passende oplossing. Zijn onderwerpen worden met de meeste zorg uitgekozen en nauwkeurig uitgewerkt en hebben een strak en modern karakter. In zijn schilderijen is het schilderen van het licht erg belangrijk. Dit wordt met grote precisie bereikt in spiegelingen, weerkaatsingen en schaduwen, die de schilderijen daardoor zo realistisch maken.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura