Sietse W. Jonker

Gelijk zoals zijn Maker deed, is schilderen voor Sietse W. Jonker een persoonlijke daad van scheppen.
Hij laat iets ‘worden’ in deze wereld, zodat het bestaat. Schilderen is ‘in den beginne’ vooral een drang een geestelijk iets materieel te maken waardoor het zich kan manifesteren in de voor de mens zichtbare wereld.

Het idee om op een twee dimensionaal vlak een driedimensionale wereld te creëren intrigeert Sietse Jonker. Met stokjes waar haartjes aan zitten, de penselen, en wat gekleurde pasta, de verf, ‘werelden’ te scheppen is voor hem een verbazingwekkende gebeurtenis: een waar wonder. De bedoeling van een schilderij is moeilijk verbaal te definiëren: Het is een verduidelijking van iets dat niet in woorden is te vangen.

Eigenlijk is een schilderij een gedachte: het gegeven beeld met de titel zou tot nadenken kunnen aanzetten. Aan de andere kant is de schilderkunst voor Sietse Jonker een eeuwenoud ambacht. Het is een moeilijk vak waar veel bij komt kijken en waar veel vakmanschap voor is vereist. Maar bovenal is het geweldig te ontdekken dat het mogelijk is met enkel verf, allerlei stofuitdrukkingen en ook ruimte te suggereren. Hierdoor levert een schilderij blijvend kijkplezier op.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura