Roman Reisinger

In het ‘stilleven’ van het Franse landschap van de Lot-et-Garonne, geïnspireerd door de eeuwenoude traditie van pruimenboeren, is de schilder Roman Reisinger (14-12-1970, Amsterdam) begonnen met het schilderen van stillevens in olieverf. Inmiddels heeft hij zijn ambachtelijke werk voortgezet in het Gelderse Gorssel, waar weidevogels in het voorjaar de uiterwaarden van de IJssel bezoeken en ganzen in grote getale foerageren. Daar waar akkerland wordt afgewisseld door bossen en heide, werkt hij het grootste deel van de tijd in afzondering aan zijn stillevens. Zijn ziel en zaligheid kan hij kwijt in het werk dat hij maakt. Romans stillevens zijn authentiek en ademen vaak een sfeer van een ver verleden. De voorwerpen die hij schildert worden selectief gekozen, waarachtig geschilderd en hebben meestal raakvlakken met de natuur.

Vaardigheden en filosofie

Roman past de schilderstechniek van de 17e eeuwse oude Hollandse meesters toe. Deze techniek maakt het mogelijk om realistisch en gedetailleerd te schilderen. Hij gebruikt deze vormtaal als middel voor zijn doet het creëren van een boeiend, harmonieus en zo evenwichtig mogelijk schilderij waarbij de toepassing van het ambacht een middel tot perfectie is. Elk stilleven is een proeve van bekwaamheid waarbij alle aandacht wordt gegeven aan licht, schaduw, vorm, evenwicht, kleur en sfeer. Niet alleen zijn technische beheersing is groot, ook zijn composities zijn sterk en bezield. Een schilderij bestaat uit de opbouw van al deze facetten waarbij alles precies op zijn plek is gevallen. Met zijn keuze voor zeer uiteenlopende onderwerpen speelt hij in op menselijke behoeften en interesses. Die ontstaan uit verschillende temperamenten, welke aanleiding geven tot rustige maar ook vreugdevolle en soms zelfs energieke schilderijen.

CV

Roman is vanaf september 2001 werkzaam als kunstschilder. Hij is autodidact. Schildertechnieken heeft hij geleerd van zijn vader, Hans Reisinger, een allround creator uit de reclamewereld. Praktijkervaring heeft Roman gebracht waar hij nu is. Sinds 2004 schildert hij uitsluitend stillevens. Hij begon destijds met het schilderen van pronkstillevens. Inmiddels hebben zijn stillevens een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn zij zeer geliefd bij particulieren en kunstverzamelaars. Hij is dagelijks bezig met zijn werk omdat de totstandkoming zeer arbeidsintensief is. Roman maakt vooral vrij werk en neemt jaarlijks een beperkt aantal opdrachten aan. Voor zijn schilderscarrière heeft hij bij diverse toonaangevende Nederlandse reclamebureaus gewerkt als onder andere ontwerper van verpakkingen, visualiser en art director.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura