Rene Tweehuysen

voltooide zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) van 1978 tot 1983. Na de academie bestudeerde hij gedurende drie jaar intensief 16e en 17e-eeuwse schildermanuscripten en ontwikkelde hij zijn schildertechniek en stijl. De stillevens zijn geschilderd in een fijn soort impressionistische kleurbehandeling, maar nog altijd met een duidelijke toets. Kleine toetsjes verf in oneindig veel kleurvariaties en contrasten naast elkaar gezet zodat een bepaalde tinteling en frisheid ontstaat.

Als stillevenschilder maakt hij composities van de dingen die hij om zich heen heeft verzameld. Daarbij zoekt hij naar een bepaalde spanning tussen de gegroepeerde voorwerpen. Vaak is dat een tegenstelling zoals bv. hard/zacht, mat/glans, open/gesloten, kleur tegen kleur, koel/warm enz. Vorm en kleur zijn hierbij belangrijker dan betekenis. Terugkomende thema’s in het werk zijn: portret, landschap en stilleven en alle combinaties hiervan.

Vanaf 1984 exposeert René regelmatig in binnen- en buitenland waaronder de jaarlijkse Realisme-beurs in Amsterdam, Morren Galleries, Galerie Mokum, Museum Møhlmann, Galerie van Strien en Galerie Lauswolt.  Zijn werk is opgenomen in vele openbare en privé-collecties.

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!