Rene Smoorenburg

De onderwerpen die Rene Smoorenburg schildert, zoekt bij voorkeur ‘dicht bij huis’. Een paar appels in een schaaltje, een oud kannetje, wat uien bij elkaar, een antieke doopjurk of oude flesjes. Ik noem maar wat voorbeelden. Deze voorwerpen hebben voor mij grote zeggingskracht. Hun schoonheid -in al haar eenvoud- is blijvend. Mijn streven is om dat in mijn schilderijen onder andere door licht, kleur en compositie te laten zien.

Ik schilder in de 17e eeuwse Hollandse traditie met liefde en fascinatie voor mijn onderwerpen. Zou die betrokkenheid ontbreken, dan zou ik de rijkdom, die verscholen ligt in mijn onderwerpen, niet zó kunnen weergeven. Ik gebruik bij voorkeur niet zo veel woorden om mijn schilderijen toe te lichten.

Mijn motto is: een goed schilderij vertelt het zelf al. Laat de schilderijen dan ook voor zich spreken.

Na de opleiding tot goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven heb ik de Lerarenopleiding in Utrecht gevolgd, in de vakken ruimtelijk, tekenen en schilderen. Tijdens mijn studie in Utrecht en in de jaren daarna heb ik moderne sieraden ontworpen en gemaakt. Werk uit die tijd is aangekocht door vele musea in binnen-en buitenland.

Intussen werd het verlangen om te schilderen steeds groter. Na een periode van sieraden ontwerpen én tegelijkertijd schilderen koos ik rond 1990 definitief voor het schilderen. Naast het werken in mijn atelier heb ik altijd schilderles gegeven. Met mijn cursisten deel ik graag mijn passie en het plezier in het schilderen.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!