Reinout Krajenbrink

werd geboren op 11 mei 1974. In zijn jeugdjaren brengt hij veel tijd door met het tekenen van zijn omgeving en fantasiedingen.
Als kind is hij geboeid door het werk van Rien Poortvliet, maar op latere leeftijd krijgt hij meer fascinatie voor het werk van de Victoriaanse schilders als Alma Tadema, J.W. Waterhouse en 17e-eeuwse meesters als Rembrandt en Vermeer.

Studie
Om op de middelbare school toch dicht met het tekenen en schilderen betrokken te blijven, neemt Reinout Krajenbrink het vak Tekenen in zijn eindexamenpakket en doet dan ook succesvol mee met enkele nationale tekenwedstrijden. Na de middelbare school volgt hij in de periode 1991-1995, de lerarenopleiding aan de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland.

Na deze opleiding begint Reinout op 21 jarige leeftijd de opleiding “Beeldende Kunst en Vormgeving” aan de Hanzehogeschool Academie Minerva in Groningen (1995-1999). In deze periode levert Reinout o.a. illustraties aan Hervormd Nederland en in 1998 maakt hij de tekeningen voor de maandelijkse horoscoop van het damesblad “Elegance”.
Ook maakt hij strips, affiches, decors, en in opdracht portretten en karikaturen.

Op de kunstacademie Minerva orienteert hij zich op verschillende richtingen binnen de hedendaagse schilderskunst en ontdekt de waarde van het concept in de beeldende kunst.De laatste jaren op de academie legt hij zich nadrukkelijk toe op het schilderen van stillevens en probeert ook het verhaal (het concept) in het stilleven te betrekken.

Buitenlands avontuur
Tijdens zijn studietijd verblijft Reinout Krajenbrink regelmatig in het buitenland. In het jaar ‘93-’94 doet hij een internationale ervaring op van 6 maanden op The College of the Ozarks in Missouri (VS), waar hij painting classes volgt en verantwoordelijk is voor de decorbouw in het theater. Na zijn Minerva-tijd krijgt Reinout de VSB-beurs 1999 uitgereikt voor een studieproject van een jaar in Italië. Aan de hoog aangeschreven Accademia Di Belle Arti Pietro Vannucci in Perugia doet hij onderzoek naar de oude Italiaanse meesters en verdiept zich verder in de klassieke schildertechniek.

Exposeren
In Italie ontwikkelt hij een eigen kenmerkende stijl. Met de serie “vier seizoenen” schildert Reinout de vier jaargetijden door middel van symbolische voorwerpen die kenmerkend zijn voor de perioden. Reinout beseft dat het stilleven meer-zeggender kan zijn wanneer de objecten een doel beogen. Na terugkomst in Nederland heeft hij zijn eerste expositie bij galerie Mebius, waar hij daarna ook vaker te zien is. In 2008 koopt Reinout een huis dicht in het centrum van Groningen. Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest als kunstenaar in het terpdorp Godlinze verhuist hij naar de binnenstad van Groningen waar hij allereerst begint aan een grootscheepse verbouwing. Een rode draad in zijn leven is zijn voorliefde voor Italië en ook in zijn verbouwing is deze invloed zichtbaar. Het huis krijgt een Mediteraans karakter. Ook wordt er een atelier in de achtertuin gebouwd die qua bouwstijl hierop geïnspireerd is. Na deze grote ingreep kon er eindelijk weer geschilderd worden. Sinds dan wordt Reinouts werk geëxposeerd in de gerenomeerde galerie Lauswolt te Olterterp, die bijna op alle grote beurzen in Nederland te vinden is.

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura