Piet den Hertog

heeft zijn opleiding genoten aan de lerarenopleiding in Utrecht (1975-1980) en aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam (1980-1982).

Stilleven schilderen betekent voor hem ‘net zolang schuiven tot het geheel staat als een dijk’. Terwijl Piet met het portret vooral bezig is met de psychologie van het portret met name in relatie tot de omgeving. Als hij landschappen wil schilderen gaat hij altijd op zoek naar verrassende composities en drastische afsnijdingen.

Ingetogenheid en verstilling zijn, denkt hij, kenmerkend voor zijn werk. Het liefst zit hij uren te priegelen op heel kleine stukjes. Minimale kleur- en tintverschillen aanbrengen om dan tot je grote verbazing ‘gegrepen’ te worden door wat er soms ineens gebeurt: het beeld gaat je pakken en ontroert. Vervolgens de spanning erin houden en doorgaan tot dat hij niet meer verder hoeft. Net zolang totdat het geschilderde of getekende tafereel zijn maximale spankracht heeft bereikt en ‘wat te vertellen’ heeft.

WEBSITE

 

Piet den Hertog

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura