Peter van den Borne

De schilderijen van kunstschilder Peter van den Borne vinden de laatste jaren steeds makkelijker hun weg naar galeries, kunstverzamelaars en bedrijven. En dat is niet verwonderlijk, want Peter’s werk kenmerkt zich door de wel overwogen composities die ruimte en rust uitstralen. Zijn werken zijn geschilderd in een modern realistische stijl en onderscheiden zich in zowel verbeelding als in de toepassing van de techniek.

Bij zijn stillevens wordt Peter geïnspireerd door voorwerpen met een gebruiksverleden en/of voorwerpen uit de natuur zoals bijvoorbeeld een simpele grasspriet. Peter ziet het als een uitdaging om als het ware de ziel van de voorwerpen over te brengen op paneel of doek. Hierbij wil deze fijnkunstenaar niet alleen de werkelijkheid imiteren. Belangrijkste doel is om een schilderachtige en bezielde interpretatie te geven van het onderwerp.

De modelschilderijen van Peter van den Borne vertellen iets over de innerlijke belevingswereld van het model. Deze belevingswereld reflecteert zich in haar omgeving. Het veertje dat langzaam naar beneden dwarrelt terwijl het model zich op hetzelfde moment in innerlijke rust bevindt. Zowel model als omgeving stralen dezelfde energie uit.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura