Nard Kwast Header

Nard Kwast

“Als ervaren kunstschilder maak ik diverse kunstwerken geïnspireerd door de klassieke schilderkunst. Mijn specialiteit ligt bij het maken van portretten, stillevens en landschappen. Tevens schilder ik schilderijen in opdracht met daarin centraal mijn liefde voor de oude meesters en gebruikte technieken en materialen.”

Ik ben in 1973 in Delfzijl geboren en groeide op in een klein dorp in de provincie Groningen, Nederland. In mijn jeugd keek ik graag naar buiten of zat ik te tekenen, in plaats van op te letten in de klas. Mijn tekeningen belandden al gauw op de voorpagina van de schoolkrant. Tijdens mijn hele schoolcarrière ben ik blijven tekenen, zodat ook karikaturen van docenten en klasgenoten op papier werden vastgelegd.

Op mijn vijftiende illustreerde ik folders, die door heel Nederland kwamen te liggen. Later kwamen hier wenskaarten en illustraties voor politieke kranten bij. In de jaren 90 begon ik aan een opleiding aan de Vrije Tekenacademie. Helaas bracht deze opleiding niet wat ik zocht, omdat de opleiding erg gericht bleek op moderne kunst. Rond mijn twintigste maakte ik voor het eerst kennis met de werken van grote klassieke schilders uit de 17e t/m de 19e eeuw. Dit betekende veel voor mij. Met een schok realiseerde ik me: “Dit is wat ik wil, zo kunnen schilderen met deze technieken” en daar werd de kunstschilder in mij geboren.

Rond mijn 23e heb ik privélessen genomen in 17e eeuwse schildertechnieken. Deze vulde ik aan met veel zelfstudie en het bestuderen van schilderijen. Vooral hoe ze precies in elkaar zitten intrigeert mij enorm en wil ik weten. Waar boeken lezen vroeg niet bepaald mijn hobby was, verslind ik nu boeken over de schilderkunst en het zelf maken van verf. Deze fascinatie is nooit meer verdwenen en nog dagelijks vergroot ik mijn kennis over klassieke schilderkunst.

WEBSITE Nard Kwast

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura