Lorena Kloosterboer

Geboren in Alkmaar, Nederland in 1962. Ik ben een Nederlands-Argentijnse kunstenaar en schilder in de trompe l’oeil en fotorealistische stijlen. Lorena Kloosterboer is voortdurend op zoek naar de fascinerende wisselwerking tussen kleuren, licht, schaduwen, texturen en reflecties, om in visuele poëzie ze vast te leggen. Desondanks een formele studie aan een klassieke kunstacademie in Buenos Aires, Argentinië, typeer ik mezelf als autodidact. Tijdens mijn dertig+ jarige carrière heeft mijn werk veel prestigieuze onderscheidingen ontvangen en is in meer dan 75 galerie en musea tentoonstellingen getoond in onder anderen Argentinië, België, Canada, Denemarken, Estland, Frankrijk, Duitsland, Japan, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten.
Mijn kunstwerk is gepubliceerd in Amerikaanse en internationale kunsttijdschriften, waaronder Southwest Art, International Artist Magazine en American Art Collector. Mijn beelden werden gepubliceerd in het Nederlandse boek getiteld Beeldend Wassenaar, en mijn illustraties verschenen in het kinderboek getiteld Artikel 12* uitgegeven door het Belgisch Vredescentrum. Mijn schilderijen zijn te vinden in de museum catalogus getiteld The Reality of Things: Trompe l’Oeil in America, uitgegeven door het Vero Beach Museum of Art, en het boek van Lexi Sundell Acrylic Artist’s Guide to Exceptional Colour.

 

Ik ben vooral trots dat vijf van mijn bronzen beelden een blijvend publieke locatie genieten in Wassenaar, Nederland.

In 2010 verscheen mijn werk in het vooraanstaande kunstgeschiedenisboek van professor Katlijne Van der Stighelen getiteld Vrouwenstreken, Onvergetelijke Schilderessen uit de Lage Landen van 1550 tot vandaag (Uitgeverij Lanoo en Amsterdam University Press) gepubliceerd in België en Nederland. In dit prestigieuze boek ben ik genoemd als één van de 100 meest opmerkelijke vrouwelijke kunstenaars van de Lage Landen.

Mijn boek Painting in Acrylics: The Indispensable Guide (Firefly Books) werd gepubliceerd in de VS en Canada in november 2014. Hetzelfde boek getiteld Complete Guide to Painting in Acrylics (Search Press) werd gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk en Australië in december 2014. De Nederlandse versie van mijn boek De Complete Gids voor Acrylverf – Professionele Technieken voor Traditionele Toepassingen (Uitgeverij Librero) verschijnt in september 2015.

Momenteel woon en werk ik in Antwerpen, België.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura