Leo Dillis

Op 3 maart 1935 kwam Leo Dillis in Kieldrecht ter wereld. Reeds op erg jonge leeftijd kreeg hij grote bewondering voor schilderkunst. De beslissing om op veertienjarige leeftijd voor een artistieke opleiding te kiezen, lag dan ook voor de hand. Aan de nijverheidsschool in Antwerpen (van 1957 tot 1960) leerde hij in de eerste plaats decoratief schilderen. We leerden er verschillende hout- en marmersoorten naschilderen. Daarnaast leerde hij er ook met letters en bladgoud werken. Hij zwaaide met glans af en -tot zijn grote vreugde- slaagde hij er al snel in om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Tijdens zijn opleiding in Antwerpen had hij die me later in staat zouden stellen om preciezer te werk te gaan. Met die visie besloot hij in 1981 om aan de kunstacademie van Berchem opnieuw een avondopleiding te volgen onder leiding van W. Dolphyn en lerares Sorina. Daarnaast volgde hij ook vijf jaar weekendschool bij M. Boffé.

In de jaren daarna volgden er verschillende projecten. Zo kreeg hij onder andere de toestemming om in het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten werken van grootmeesters als Fouquet, Rubens, … na te schilderen. Door het kopiëren van dergelijke werken kreeg hij enkel maar meer begrip voor het vakmanschap van de oude meesters!

Zoals in de volksmond vaak wordt beweerd: “de tijd staat niet stil”. Dat geldt ook voor hem, want ondertussen schildert hij nu al meer dan zestig jaar. Het veertienjarige jongetje dat hij ooit was, is stilaan gegroeid en verder geëvolueerd. Dat heeft hem gemaakt tot de persoon en kunstenaar die hij nu is. Al moet hij eigenlijk toch iets bekennen: zijn liefde voor vorm en kleur, en voor de schoonheid van kunst zal nooit wegebben…

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura