Kim van den Enden

“Sinds Kim van den Enden afstudeerde aan de Willem de Kooning academie, te Rotterdam is zij werkzaam in de kunsteducatie en als kunstenaar. Op de academie leerde zij zich ontwikkelen als kunstenaar in de moderne zin van het woord,  waarbij de nadruk lag op ideeontwikkeling en concept. Zowel tijdens als na de kunstacademie heeft zij werk gemaakt met in een grote variëteit aan technieken en materialen.

Om zich meer te focussen op het realisme, een stijl die haar altijd al sterk aantrok, sloot zij zich aan bij atelier Sint Lucas, te Den Haag. Hier bestudeerde zij de technieken van de oude meesters, met olieverf als medium. Je kunt met de klassieke schildertechniek de werkelijkheid heel mooi weergeven. Tijdens het opbouwen van een schilderij is het net of je het langzaam tot leven brengt.

WEBSITE

Wat kan ik verwachten bij een portretopdracht?

“Een portret geef ik zo realistisch mogelijk weer, ik maak echter wel kleine aanpassingen.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan aanpassingen in omgeving, kleding, haardracht en de mate van uitwerken.
Licht en stofuitdrukking dragen ook sterk bij aan de sfeer in een schilderij.
De verschillende elementen samen zorgen ervoor dat het portret lijkt en maken dat het karakter van het model naar voren komt.

Voordat ik aan de uitwerking van een opdracht begin neem ik eerst de tijd om kennis te maken en de wensen van de opdrachtgever te bespreken.
Op die manier krijg ik een betere indruk van het model.”

“Naast werk in opdracht, maak ik ook vrij werk.
Zo ben ik nu bezig met een serie over de slachterij, die juist door de onverbloemde weergave van het proces emoties oproept van bewondering tot verafschuwing.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura