Joran van der Haar

volgde van 1998 tot 2002 de opleiding illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na deze opleiding heeft hij tussen 2002 en 2004 zijn onderwijsbevoegdheid gehaald. Vanaf 2006 is Joran van der Haar werkzaam als docent kunst in Hardenberg en combineert dit met het kunstenaarschap.

Sinds zijn afstuderen ontwikkelde hij een eigen stijl… alleen toen nog niet met verf. Hij maakte een soort getekende collages waarbij hij pen en inkt combineerde met digitale technieken. Het resultaat waren kleurrijke prints die geplakt werden op dibond en werden gegoten in epoxy.

Pas in 2014 wordt Joran van der Haar gegrepen door het realisme en begint hij voor het eerst te schilderen met olieverf.

Na een bezoek aan de tentoonstelling ‘Closer -het megarealisme van Tjalf Sparnaay’ in Museum de Fundatie was hij erg onder de indruk van dit werk. Enorm grote doeken met daarop alledaagse onderwerpen op een enorm gedetailleerde manier geschilderd. Alleen zocht hij nog naar een ‘eigen’ onderwerp.

In het Rijksmuseum en Mauritshuis vond hij de stillevens van Jan Davidsz. de Heem, Jan van Huysum en Ambrosius Bosschaert altijd al geweldig. Hij kan erg lang kijken naar alle details in zo’n schilderij en zich verbazen over de stofuitdrukking en dieptewerking.

Deze schilderijen waren dan ook de aanleiding om bloemstillevens te gaan schilderen… alleen dan op een groot formaat.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura