Janny Pieck-Plantinga

Janny Pieck-Plantinga

Janny Pieck-Plantinga is professioneel klassiek realistisch kunstschilder, woont en werkt in Friesland omgeven door de natuur die uitnodigt tot verwondering. Zij maakt hedendaagse Fine Art volgens de traditie van de oude Hollandse Meesters. Haar fascinatie voor de oude Hollandse Meesters zoals Rembrandt, Rubens, Jan Davidsz. de Heem, Willem Kalf, Willem Claesz. Heda, Jan Van Huysum en Johannes Vermeer inspireren haar tot hedendaagse inzichten in een tijd waarin verandering continu is. Licht speelt een essentiële rol in de werken van de oude Hollandse Meesters. Janny Pieck-Plantinga houdt deze tradities en technieken in ere en past ze toe in haar hedendaagse schilderkunst. Mens, dier en de natuur dienen als inspiratiebronnen voor al haar kunstwerken.

“De schoonheid van de natuur met alle variaties in kleur behorend bij het proces van het geboren worden, leven en sterven, zijn een voortdurende bron van inspiratie en verwondering.”

Met passie legt zij schoonheid en vergankelijkheid vast op doek en paneel. Haar werk kenmerkt zich door: schoonheid verheven en tijdloos volgens de traditie van de oude Hollandse Meesters. Janny Pieck-Plantinga maakt vrij werk en werk in opdracht voor bedrijven en particulieren.