Jan van der Kooi

Vanaf het midden van de jaren 80 begint Jan van der Kooi zijn werk los te maken van de noemer ‘Noordelijk Realisme’. Niet langer is er sprake van stijlvolle stillevens voor een neutraal grijze achtergrond die roerloos in tijd en ruimte aanwezig zijn.

Sinds zijn verhuizing naar een huis en atelier vol licht en ruimte, verrassen zijn schilderijen door een nieuwe toonzetting: ze zijn licht, feestelijk en ademen een zuidelijke sfeer. Grote reputatie verwierf hij sindsdien met zijn ‘vloerstillevens’: dampende kopjes koffie, mandjes met fluitenkruid en glaasjes water op zijn ateliervloer worden overspoeld door invallend zonlicht.

Na een serie werken te hebben gemaakt met zijn ateliervloer als onderwerp werkt hij sinds enige jaren aan “ramen”: zijn atelierraam in verschillende periodes van het jaar. Naast schilder is Jan van der Kooi ook een veelzijdig tekenaar, die geen onderwerp uit de weg gaat.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura