Jan Nederlof

Geboren 1947 Leiden, werkt sinds 2003 full time als beeldend kunstenaar. Hij maakt realistische stillevens van uiteenlopende onderwerpen waaronder ook zeer fraaie bloemstillevens. Werken van hem zijn te vinden in gerenommeerde galeries en hij neemt met regelmaat deel aan belangrijke tentoonstellingen. Veel werken zijn aangekocht door liefhebbers in binnen- en buitenland.
Hij schildert hyperrealistisch op speciaal geprepareerde panelen. In zijn bloemstillevens probeert Jan Nederlof de realiteit zo veel mogelijk te benaderen. Hij weet met perfectie de teerheid van de bloemen weer te geven op het paneel met veelal een donkere achtergrond.
Citaat van Jan Nederlof; “Hyperrealistische schilderkunst, de zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt, de fascinatie voor oppervlakte en materiaal, compositie en ruimtewerking maar vooral liefde voor het licht, het strelende licht, het markerende en aanrakende licht dat speelt met transparantie en reflectie, dat glanst en breekt, het licht van Rembrandt en Vermeer. De penseel die een breekbare uiterst dunne lijn trekt over het optimaal geprepareerde masonite, het vlak dat gevuld wordt met precies de juiste kleur. De structuur die tot in de perfectie nagebootst dient te worden, het beperkte palet dat toch alle nuances kan leveren, het zelf gemaakte medium dat de juiste samenstelling heeft voor het gewenste resultaat en tenslotte de signatuur…”

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura