Henk van Kalken

Henk van Kalken is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar. Als autodidact heeft hij veel tijd besteed aan het ontwikkelen van zijn klassieke schildertechniek. Zijn werk kenmerkt zich door een uniek kleurgebruik en oog voor detail. De schilderijen van Henk von Kalken zijn een uitdrukking van zijn innerlijke wereld van dromen en gedachten en zo schept hij zijn eigen werkelijkheid. Zijn schilderijen zijn een combinatie van hei klassieke en het moderne. Soms zijn er zelfs abstracte elementen in te vinden.

 

Henk van Kalken

Gedachten, herinneringen aan situaties of personen uit zijn omgeving zijn veelal onderwerpen van zijn werk. Zijn schilderijen zijn figuratief en soms humoristisch maar bij nadere beschouwing ontvouwt zich een wereld van symboliek en diepere betekenis.
Schoonheid is een belangrijk element in het werk van Henk van Kalken en hij vermijdt daarbij de stress die zich in het surrealisme zo vaak onder het oppervlak bevindt. Zijn werk is meer dan zomaar een mooie afbeelding, het gaat verder dan dat en geeft de toeschouwer iets om over na te denken.
Recentelijk maakt Henk van Kalken, naast zijn surrealisme ook foto-realistisch werk.