Henk van Kalken

is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar. Als autodidact heeft hij veel tijd besteed aan het ontwikkelen van zijn klassieke schildertechniek. Zijn werk kenmerkt zich door een uniek kleurgebruik en oog voor detail.

De schilderijen van Henk van Kalken zijn een uitdrukking van zijn innerlijke wereld van dromen en gedachten en zo schept hij zijn eigen werkelijkheid. Zijn schilderijen zijn een combinatie van hei klassieke en het moderne. Soms zijn er zelfs abstracte elementen in te vinden.

Gedachten, herinneringen aan situaties of personen uit zijn omgeving zijn vaak onderwerpen van zijn werk.
Zijn schilderijen zijn figuratief en soms humoristisch, maar bij nadere beschouwing ontvouwt zich een wereld van symboliek en diepere betekenis.

Schoonheid is een belangrijk element in het werk van Henk van Kalken en hij vermijdt daarbij de stress die zich in het surrealisme zo vaak onder het oppervlak bevindt. Zijn werk is meer dan zomaar een mooie afbeelding, het gaat verder dan dat en geeft de toeschouwer iets om over na te denken.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura