Fred Smoolenaers

is opgegroeid aan de rand van Aalst NB. een landelijk dorp was hij snel bezig met het maken van zijn eigen wereld. Eerst was er alleen de natuur, later kwam de vraag wat te worden. Dat leidde tot het uitproberen van een aantal banen, maar snel was duidelijk dat dit geen inspirerende bezigheid zou worden waarmee hij zijn leven zin wilde geven en dit leidde tot het bekende vallen en opstaan.

Gelukkig voor hem was de omgeving het meest onder de indruk van het vallen en Fred Smoolenaers het meest van het opstaan. Twee richtingen hadden zijn voorkeur, muziek en schilderkunst, om praktische reden werd het de schilderkunst. Voor die tijd en dan heeft hij het over de jaren tachtig lag het voor de hand om abstract te gaan werken, anders was hij niet van deze tijd en/of oubollig, vernieuwing was de kreet. Voor hem is het kunnen een voorwaarde om te komen tot expressie. En niet een willekeur van onvermogen waar vervolgens een handleiding voor nodig is om het getoonde uit te leggen.

Wat niet betekend dat hij geen belangstelling voor moderne kunst heeft, in tegendeel. Zijn voorkeur is en zijn voorwerpen en situaties uit zijn directe omgeving. De atmosfeer enz. In zijn werk gaat het niet om zo natuurgetrouw (fotografisch realisme lijdt maar al te vaak tot iets steriels en daarom behoud hij de kleine toets die de levendigheid van het werk juist benadrukt) een voorstelling weer te geven, maar om de beleving.

WEBSITE

Fred Smoolenaers

Hij schildert nooit iets na. De attributen die hij gebruikt zijn een houvast en een middel tot. Zijn opstelling is ondergeschikt aan het uiteindelijke resultaat.

Na een tijd van veel studie en oriëntatie begon hij zijn persoonlijke voorkeur te ontdekken wat leidde tot de manier waarop hij nu schildert.

Hij heeft zich het vak eigen gemaakt door in het verleden enkele malen over de schouders van collega’s mee te kijken, verder is hij zijn eigen gang gegaan.

2005 Fred Smoolenaers fijnschilder Tres-Art Zevenbergen
2006 Stillevens Kunsthandel Beckers
2007 Tentoonstelling schilderij zoekt muur Galerie Tresart Zevenbergen
2007 Groepstentoonstelling Galerie Veen&Vendelbosch Dordrecht
2008 1e Lustrumtentoonstelling Galerie Veen&Vendelbosch Dordrecht
2009 Groepsexposities Galerie Veen Dordrecht
2010 Expositie “doodstil” Galerie Veen Dordrecht
2010 Expositie Galerie van Veen
2011 Expositie “negen kunstenaars” Galerie van Veen
2012 Drie schilderijen Jan d’Art Breda
2012 Najaar expositie Galerie van Veen
2012 Nieuw werk bij Jan d’Art Breda
2012 Tentoonstelling Galerie Tres-Art Breda
2013 Groep expo hedendaags realisme Galerie Pictura Aijen L.
2013 2e Lustrumtentoonstelling Galerie van Veen Dordrecht

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura