Erik van de Beek

is in 1971 geboren in Renkum, Gelderland. Van 1990 tot 1995 volgt Erik de opleiding Autonome kunst aan de Constantijn Huijgens Academie in Kampen. Momenteel woont hij in Nijmegen. Erik van de Beek heeft van jongs af aan een passie voor kunst. En die passie is zijn leven geworden.

Passie voor materialen, wanneer hij in speciaalzaken ‘smullend’ langs de rekken met tubes verf en penselen wandelt. En vervolgens in zijn atelier enthousiast een net gekocht penseel uitprobeert. Passie voor het proces, waar hij elke minuut van de dag mee bezig lijkt. Overal in de wereld om hem heen ziet Erik ideeën waar een onderwerp voor een schilderij in zit. Zoals de bijzondere stand van een arm waar hij al zo lang naar zoekt, bij de man in de trein tegenover hem.

Passie voor de onderwerpen, wanneer hij verlangend in de etalage van een tweedehands zaakje kijkt, waar een bijzonder glas staat dat alles behalve doorsnee is; of mooi van lelijkheid.

Passie voor kleur en vorm, wanneer hij ontroerd raakt door ‘de grijzen’ in een gezicht. Wanneer hij enthousiast kijkt naar bomen waar het zonlicht zo mooi door de blaadjes schijnt en dat hij wil weergeven op dat ene schilderij.

Passie voor het werk van andere kunstenaars, waar hij zoveel van kan leren. Dé schilderijen van de Grote Meesters, die met een losse toets en met een schijnbaar gemak Hoogstaande Kunst hebben gemaakt. Of voor dat ene onvoltooide schilderij van Alma Tadema en dat van Johfra. Maar ook voor een onbekende schilder die iets briljants heeft geproduceerd op het doek.

In Eriks passie voor de kunst ligt ook het voortdurende gevecht besloten. Het is een gevecht met de verf, met zijn onderwerpen, zijn inspiratiebron en met zichzelf. Hij schildert altijd iets nieuws, iets anders. Het is een blijvende uitdaging. Het kunstenaarschap is voor hem een constante zoektocht naar perfectie.

Cindy van Emden

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura