Eric De Vree

werd in 1966 geboren te Zandvliet (Antwerpen). Hij startte zijn opleiding bij vader Albert De Vree, een begaafd etser en landschapschilder. Een nauwgezette klassieke opleiding tekenen, kleurenleer en compositie vormden de basis voor een verdere zelfstudie naar de Leidse fijnschilders en het door Rembrandt toegepaste clair-obscur.

Daar waar aanvankelijk zijn interesse uitging naar stillevens met antieke voorwerpen, vindt De Vree meer en meer inspiratie in onderwerpen uit zijn directe leefomgeving : snoep, brood, gereedschap, e.d. vormen vaker het middelpunt in composities. Mede door zijn bewondering voor het impressionisme en Belgisch luminisme, komt er gaandeweg een rijkere verftoets naar voren. Ook de werking van het licht krijgt steeds meer aandacht.

De portretschilderkunst en het zonnige landschap zijn de laatste jaren meer onder de aandacht gekomen en bepalen mee het gevarieerde oeuvre van Eric De Vree.

WEBSITE

Eric de Vree

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura