Edgar de Cruijer

werd in 1950 geboren in Rotterdam. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, met Pierre Jansen als directeur. Van leraar en kunstschilder Jac. Seelen kreeg Edgar de Cruijer de aanmoediging om te gaan schilderen.

Zijn opleiding aan de Academie was echter niet als kunstschilder, maar als grafisch ontwerper. Hij werkte als zelfstandig illustratief ontwerper en later als art-director in de reclamewereld. Hij had eigen reclamebureau, maar verkocht deze zaak om te kunnen schilderen. Als schilder is Edgar autodidact.

Uitgangspunt voor hem zijn schoonheid en harmonie. Het geeft hem grote voldoening om met veel geduld en liefde voor het vak, aan zijn stillevens te kunnen werken. In zijn sfeervolle atelier is het een verademing, vergeleken met de jachtige wereld om hem heen. De composities van zijn werk zijn helder en krachtig opgezet. Daarnaast is er sprake van een zekere soberheid.

Alhoewel hij zeer gedetailleerd werkt, gaat het nooit ten koste van het geheel. Alle voorwerpen hebben hun eigen plek in het grotere verband. Je zou het werk kunnen omschrijven als een gecompliceerde eenvoud. De karakteristieke voorwerpen, meestal wat ouder, aangetast door gebruik en de tijd, zijn zorgvuldig bij elkaar gekozen en vormen een afgewogen geheel. Het licht, speelt prachtig rond de voorwerpen en er straalt verstilling en rust uit. De techniek doet aan de oude meesters denken, maar toch blijven het eigentijdse stillevens. De kleuren zijn meestal warm van een ingetogen palet, met hier en daar een geraffineerd kleuraccent.

WEBSITE

 

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!