Bert Vissers

is realistische kunstschilder. Ruim 20 jaar geleden is hij begonnen met schilderen. In de eerste zes jaar was hij zeer actief, maar daarna volgt een stille periode. Vanaf eind 2014 heeft hij het schilderen professioneel opgepakt. In deze laatste jaren is hij sterk beïnvloed door Dirk Bal. Bij Dirk heeft hij 2 jaar privé les gevolgd. Alleen tijdens de eerste lessen heeft hij een penseel vastgehad. Daarna bracht hij steeds onderhanden werken mee voor evaluatie. Ze hebben ook veel gepraat over allerlei aspecten van het schilderen, zoals het opzetten van een compositie, de materiaaluitdrukking van objecten, het mengen van kleuren, het houden van exposities en het leven als kunstschilder. Dirk had zich over de inhoud van de lessen ongetwijfeld wat anders voorgesteld, maar Bert heeft er in ieder geval zeer veel van geleerd.

De werken van Bert zijn hoofdzakelijk stillevens, die je in de categorie ‘Hedendaags Realisme’ kunt plaatsen. Zijn inspiratie haalt Bert uit alledaagse onderwerpen of gebeurtenissen. Boodschappen doen kost hem tegenwoordig meer tijd. Vooral bij de groente- en fruit afdeling blijft hij veel langer hangen dan vroeger. Maar ook bij een wandeling langs fruitbomen in het Limburgse Heuvelland. Het geeft hem inspiratie. Zaadjes worden dan geplant voor een nieuwe compositie en kan resulteren in een nieuw schilderij. Is Bert nu de hele dag met een brede glimlach en vol met inspiratie in zijn atelier aan het werk ben. Het antwoord is Nee.
Het schilderen is voor Bert een dosis inspiratie en verder hard werken. Maar hij vindt het heerlijk om geconcentreerd te werken in zijn atelier en gaandeweg het schilderij te leven te zien komen.

Het maken van een schilderij is voor Bert een project, met een doorlooptijd van 2 a 3 maanden. Gedurende het project houdt Bert een logboek bij, waarin hij vastlegt welke materialen zijn gebruikt, welke punten in de volgende laag van het schilderij verdere aandacht moeten krijgen en welke lessen er zijn geleerd. Op deze manier streeft hij ernaar om zijn kennis en niveau van schilderen steeds verder te verbeteren.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura