Bert Knispel

Geboren en getogen in Amsterdam is hij al jaren actief als kunstschilder. Eigenlijk teken en schilder ik al van jongs af aan. Het begon zo’n beetje op m’n zesde en ik was dan ook al heel vroeg geïnteresseerd in de wetten van perspectief, vorm en structuur. Door het maken van heel veel schilderijen en door mijn grote interesse voor alles op het gebied van kunst en cultuur ontwikkelde ik mijn eigen stijl.

Op de eerste plaats ben ik fijnschilder. Ik hou er van elke centimeter van mijn doeken en panelen tot in het kleinste detail te beheersen, waarbij toch de spontaniteit van een schilderij moet worden behouden. Kenmerkend voor mijn schilderijen is de intieme sfeer. Ook mijn kleurgebruik is eigen, want ik meng al zijn kleuren zelf. Volgens mjn eigen systeem. Ik zal dan ook nooit één standaardkleur uit een tubetje gebruiken.

Compositie, vlakverdeling en de inval van het licht spelen een belangrijke rol. Ook probeer ik een bepaalde emotie in mijn werk te brengen of speelt een eenvoudig idee de hoofdrol. De techniek waarin ik mijn schilderijen maak is een zgn. glaceertechniek. Hierin wordt op een onderschildering laag over laag aangebracht.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura