Tineke Thielemans

Een andere wereld, een bijzondere wereld zie je als je naar mijn werk kijkt. Een wereld, die kwetsbaar en gevoelig is, maar ook een wereld waar je met een glimlach naar kijkt. Mijn fascinatie voor de dierenwereld laat zich zien in het mystieke, speelse en vanzelfsprekende karakter van dieren.

Voor het uitbeelden van menselijke verhoudingen, maatschappelijke, culturele en politieke verschijnselen maakt Tineke Thielemans regelmatig gebruik van figuren en symbolen uit het dierenrijk. Dierfiguren, die niet zelden menselijke karaktereigenschappen en trekjes krijgen toegedicht en bij de toeschouwer een glimlach ontlokken, maar ook aanzetten tot nadenken. Dat maakt mijn werk afwisselend humoristisch, ontroerend en confronterend.

Mensenfiguren of delen van het menselijk lichaam verbind ik met de natuur, voornamelijk dieren, vooral slangen die door de eeuwen heen verschillende eigenschappen toegedicht hebben gekregen: vruchtbaarheid, geheimzinnigheid of geslepenheid. Fascinerend in ieder geval. Met mijn beelden de mensen verbazen, hun verbeelding activeren en ze aan het denken zetten, dat is het wat ik wil.

Geboren in Velsen-Noord en daar opgegroeid, later verhuisd naar Utrecht. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Pedagogische Academie te Amersfoort. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, ben ik mij in de beeldende kunst gaan verdiepen. Eerst via cursussen aan algemene vorming en later door zelf te gaan werken met allerlei soorten stenen, was en klei. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het werken in brons.

Brons past bij mijn werkwijze en wat ik met mijn beelden wil vertellen, maar Tineke Thielemans sluit andere materialen niet uit. Ik ben voornamelijk autodidact. Om me de techniek van de materialen eigen te maken heb ik enige jaren gewerkt onder begeleiding van enkele beeldende kunstenaars: Peter Krijnen te Wageningen, Gé Berns te Ede, Wil Fortuyn te Ede. Vanaf 1987 ben ik fulltime bezig met beeldhouwen en ik exposeer sinds 1996.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!