Ted van der Heijden

Niets is eeuwig, bronzenbeelden zijn tijdloos

Beeldhouwer Ted van der Heijden (1955) woont en werkt in Breda en is als kunstenaar volledig autodidact. In de jaren 70 maakte hij vele aquarellen met als onderwerp vogels, de meeste van deze aquarellen/gouaches zijn terug te vinden in particuliere collecties. Daarnaast maakte hij in opdracht houtskool portretten zowel van mens als van dier.

In de jaren tachtig komt hij via kunstenaar Piet Haagh in contact met het maken van bronzen beelden. Hij wil het hele proces rondom het maken van bronzenbeelden in eigen hand hebben, vanaf de eerste schetsen, tot en met het gieten ciseleren en patineren. Hij heeft dan ook een eigen bronsgieterij, waarin hij hoofdzakelijk zijn eigen ontwerpen giet en afwerkt, en dat meestal in een beperkte oplage.

Zijn inspiratie doet hij met name op in de natuur waarin hij het grootste deel van zijn vrije tijd door brengt, ook de vrouwelijke vorm geeft hem inspiratie, zoals te zien is in de serie amazones. Ted van der Heijden werkt vaak in kleine series en veranderd vaak de afwerking en detaillering van zijn beelden. Veel van zijn beelden zijn daarom unica’s. De meeste van zijn werken zijn vrij, soms werkt hij in opdracht, de werken zijn te koop via kunsthandel Via Mioni te Breda.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura