Rosalie Hammink

Door de jaren heen heeft Rosalie Hammink (1949) zich ontwikkeld tot een kunstenaar die een eigen, herkenbare identiteit aan haar werk heeft weten te geven. De keramische en bronzen plastieken van Rosalie zijn verbeelde inspiraties rond het thema “vrouw”: trots, sterk, gehuld en onverhuld.
Gebaren, emoties, haar innerlijke wereld verpakt in stenen mantels, half verscholen met een onbevangen nieuwsgierigheid naar de buitenwereld.
Elementen uit de natuur – vogels, vleugels, een pak van veren – helpen haar op weg te gaan als een “vlucht naar buiten”. Poëtische teksten, gekerfd in de scherf, geven een dichterlijke dimensie aan het geheel.

Rosalie werkt in opdracht voor particulieren en bedrijven en maakt vrij werk dat in diverse galeries wordt geëxposeerd. Haar keramische beelden zijn unica. Bronzen beelden worden in beperkte oplage gegoten om de exclusiviteit te waarborgen.

Rosalie volgde de diverse teken– en schilder opleidingen en keramische vormgeving en glazuurtechnieken aan de Vrije Academie in Den Haag.

Rosalie Hammink
Rosalie Hammink