Renée Marcus Janssen (1976, Naarden)

Op 21 jarige leeftijd is Renée Marcus Janssen vertrokken richting Pietrasanta en Carrara (Italië). Drie jaar lang heeft ze zich daar in alle facetten rondom het brons gieten verdiept, waarvan ze twee jaar studeerde aan de Accademia di Belle Arti di Carrara. Na het voltooien van de haar studie autonome vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, is zij weer voor een jaar terug gekeerd. Nu twintig jaar later is Renée Marcus Janssen nog steeds verbonden met deze mooie streek. De technieken destijds daar geleerd, heeft zij inmiddels uitgewerkt in een eigen manier van werken die haar herkenbare stijl  bepaalt.

In samenwerking met de bronsgieterij Art Casting in Oudenaarde (B) heeft zij een serie van inmiddels 17 verschillende karakterportretten van dieren gerealiseerd. Sinds kort zoekt zij zich ook een weg in de wereld van de keramiek. Een wereld met oneindig veel mogelijkheden. De karakterportretten zullen in dit proces worden meegenomen.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura