Noor Brandt (1956)

maakt figuratieve beelden in brons. Vanuit schetsen in klei vormt zij een mens –of dierfiguur, tot die haar ideale verbeelding van het onderwerp heeft bereikt. De definitieve versie wordt vervolgens in brons gegoten. Noor begon ooit als schilder en ontdekte in 2000 een fascinatie voor het beeldhouwen. Tijdens haar studie aan de Wackers Akademie in Amsterdam (2008-2013) en als leerling bij Leo van den Bos (Amsterdam) kon zij zich verdiepen in het werken naar model en ze verdiepte haar kennis en kunde van het driedimensionale beeld.

Een van haar grote inspiratiebronnen is de Amsterdamse beeldhouwer Jan Meefout: “……een echte ambachtsman. Jan Meefout was een beeldhouwer met een toegankelijke en symbolische beeldtaal, geweldig!…..Meefout’s beelden tonen emoties zonder sentimenteel te worden; in heldere vormen zet hij een beeld neer waar je niet omheen kunt. “

Noor Brandt wil oprechte beelden maken: What you see is what you get…………… en iets meer: haar verhaal over beweging, maat, vorm en balans.

WEBSITE

 

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura