Maurice den Boer

De klassieke mythe van Daedalus & Icarus spreekt al eeuwen tot de verbeelding en loopt als een rode draad door het werk van Maurice den Boer. Zijn eigentijdse verbeelding van deze mythe (AVIATOREN) is een bezielde weergave van de mens in relatie tot zijn omgeving.

Terugkerende vormen als torens en gebouwen met een klassieke architectonische inspiratie zijn een verwijzing naar het labyrint waaruit vader en zoon uiteindelijk ontsnappen. Deze verhalen zijn altijd een onuitputtelijke bron geweest in de Westerse kunst.

De beelden worden volgens de cire perdue methode gegoten en met de hand vervaardigd. Binnen de techniek zoekt hij steeds de grenzen op van het materiaal en tracht tot het uiterste gaan wat detaillering betreft. De fijne detaillering en fragiele onderdelen maken de beelden uniek in zijn soort.

De bijzondere beelden van Maurice den Boer zijn terug te vinden in diverse collecties van kunstliefhebbers en verzamelaars in binnen- en buitenland.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura