Judith Wiersema

De veelbelovende Nederlandse kunstenares Judith Wiersema is in 1968 geboren in het pittoresque dorp Bergen. Al meer dan vijftien jaar zet ze haar creativiteit en energy om in krachtige vormen uit hout en steen. Deze harde materialen symboliseren de weerstand die ze in het leven is tegengekomen. Haar werk is uiterst herkenbaar door de balans tussen realistische vormen en abstractie. De essentie van haar werk combineert kracht en de gevoeligheid van vrouwen.

De boodschap in haar kunst wordt vertaald door zeer sensuele, onthullende en plagende composities. Hierdoor zien haar creaties er glad en gestijld uit. Judith brengt haar beelden ook uit in brons en aluminium waardoor ze een glamoureus effect krijgen. Ze gebruikt metaforisch symbolisme om haar sterke statements te benadrukken; een vrouwenbeen staat voor Vrouwen Kracht , met beiden benen op de grond staan of de benen nemen

De hoge hak staat niet alleen voor hoog opgelegde verwachtingen maar ook Het geheime schild van een vrouw. Het is Judiths intentie om gedachten te provoceren en te laten afdwalen naar fantasieën.

Judith Wiersema