Janneke Bruines

tekent en schildert al van jongs af aan en is altijd wel iets aan het maken. In 1993 woonden we in Crolles, een dorp vlak bij Grenoble waar Janneke Bruines kennis maakte met Chantal Lefebvre. Ik volgde bij haar een cursus “potterie”en raakte meteen verknocht aan het materiaal klei. Uit de hobby groeiden langzaam het beroep en bedrijf waar ik nu dagelijks mee bezig ben.

Klei is een prettig materiaal omdat je er ruimtelijk mee kunt werken, en daarbij ook bezig kunt zijn met kleur. Zie bijvoorbeeld de vogels of draken. De menselijke figuur boeit mij. In veel werk zitten ergens wel figuurtjes. Dat dat voornamelijk vrouwfiguren zijn, komt door het model schilderen dat ik al jaren doe. De meeste modellen zijn vrouwen en ik gebruik zowel mijn schetsen als mijn eigen lichaam als hulpmiddel bij het maken van beelden.

Daarnaast maakt Janneke Bruines ook monumentaler werk waarbij ik kan spelen met kleur en vorm. Ik stapel bolvormen van verschillende maten en kleuren op tot bollentorens en sluit die af met een beeldend element. Op het moment ben ik vooral bezig met de thema’s voeten en huizen. Voeten kunnen veel expressie geven aan een figuur, zelfverzekerd staan voeten stevig in de aarde, of onbeholpen wat naar binnen gedraaid, sierlijk of juist niet. Gaan mensen eensgezind de zelfde kant op of lopen ze door elkaar. Veel is duidelijk te maken aan de hand van voeten. Gecombineerd met een huisvorm kan ik bezig zijn met de verhoudingen van mensen onderling, wonen en werken zij samen of juist alleen.

TON SCHULTEN GALERIE Ootmarsum
GALERIE PAULETTE BOS ’s-Gravenhage
GALERIE THEOBALDS BOOTHUISJE Oostende, België
CERAMICA MULTIPLEX 2012
City Museum Varazin ( Herzer Palace), Varazdin, Kroatië
tentoonstelling LIEF’S VERMEER
VERMEER CENTRUM DELFT, Delft
GALERIE PICTURA Aijen gem. Bergen L.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura