Imke Meester

( Amersfoort, 1966) is al geruime tijd actief. Na jaren voornamelijk in opdracht gewerkt te hebben is Imke Meester zich sinds een paar jaar meer op eigen werk gaan toeleggen. Door ruime interesse en fascinatie voor diverse technieken en materialen is er in de loop der tijd een veelzijdige collectie ontstaan, variërend van o.a. gedetailleerde olieverfschilderijen tot sculpturen in marmer, brons en mixed media
Rode draad in het werk is de natuur als inspiratiebron. Daarbij kenmerken vloeiende lijnen, dynamiek en contrasten in structuur haar werk.

De sculpturen zijn realistisch / surrealistisch. In marmer ontstaan de ideeën vaak tijdens het verkennen van de ruwe brok steen. De scheuren in het materiaal, de tekening van de aders zijn een leidraad voor de uiteindelijke vorm. Vooral in marmer en graniet werkt ze graag met de contrasten in het materiaal, de ruwe oorspronkelijke schoonheid van de steen, gecombineerd met een gepolijste uitgewerkte vorm. Het werken in was voor de bronssculpturen biedt meer mogelijkheden voor detail. Maar ook hierin komen de contrasten in vorm en structuur terug.

In de mixed media beelden staat de vergankelijkheid centraal, geïnspireerd door de invloed van de elementen ( de verwering) op steen en hout. De door Imke Meester ontwikkelde techniek, sluit geheel aan op haar voorkeur te starten met het vormen zonder een vooropgezet plan. Met diverse lichtgewicht materialen wordt een basisvorm opgebouwd, met slechts een globaal idee in het achterhoofd, waardoor het mogelijk wordt puur op gevoel te modelleren. Daarna wordt er met o.a. gips, modelleer pasta’s verven, patina’s en laklagen een beeld gecreëerd dat aan verweerd porselein doet denken.


Naast groot formaat olieverf doeken (vaak met een magisch realistisch karakter), zijn er ook hedendaagse iconen, acryl op paneel, waarin de ruimtelijke en vlakke technieken verenigd worden. Door het hele oeuvre is als onderliggende gedachte de hang naar vrijheid en de beknotting ervan te voelen.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!