Hieke Meppelink (1958)

maakt figuratieve beelden in brons en zingt daarnaast als sopraansoliste op de Nederlandse concertpodia. De klassieke liedkunst vormt een belangrijke inspiratiebron in haar beeldhouwwerk.

Hieke Meppelink, beeldhouwster en musicus.

Opleiding: Conservatorium Uitvoerend Musicus (1986). Kunstacademie Ruud Wackers Amsterdam in deeltijd (vanaf 1999 tot 2001). Lessen bij de beeldhouwers Menno Veenendaal (2001 – 2002) en Bart Holt (2003 – 2012). Ambachtelijke scholing: Bronsgieterij Flassh in Balk. Techniek : Brons

In 2009 toonde het Stedelijk Museum Zwolle een overzicht van haar werk en verscheen haar monografie onder de titel ‘Gesmolten klank, gestold geluid’. Op uitnodiging van de Provincie Noord-Holland exposeerde Hieke in 2010 in het historische pand Paviljoen Welgelegen te Haarlem, de zetel van de Provinciale Staten Noord-Holland. Ook deze expositie had als thema muziek.

Zij heeft een vast samenwerkingsverband met een aantal Nederlandse galeries. In de openbare ruimte is monumentaal werk van Hieke Meppelink onthuld in de gemeenten Oegstgeest en Enschede.

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura