Henk Fresen

leerde van zijn vader het vak van preparateur. Dat hij op dat gebied grote kwaliteiten heeft, bewijst ook het feit dat hij Nederlands kampioen opzetten werd, in de categorie grote zoogdieren. Daarnaast mocht Henk Fresen een opgezet wild zwijn leveren voor Hampton Court Palace in het Verenigd Koninkrijk.
Vanaf 1993 maakt Henk Fresen ook fulltime diersculpturen, want „boetseren ligt in het verlengde van taxidermie.”

De beeldend kunstenaar beperkt zich daarbij niet tot een bepaalde diersoort en werkt in verschillende materialen, zoals hout, klei, plastic, steen, en brons. Het formaat varieert van miniaturen tot plastieken op ware grootte.
Een van zijn specialiteiten is het vervaardigen van zogeheten tenkei-beeldjes, bronzen ornamenten die bij bonsaiboompjes worden geplaatst. Hij werkt daarbij samen met Hotsumi Terakawa, een in Nederland woonachtige Japanse bonsaimeester en gaf daarover zelfs workshops in Japan. „Deze miniaturen worden gebruikt in een opstelling met bijvoorbeeld een bonsaiboom of een accentplant, om zo de natuur in het klein weer te geven. Ook in het Japanse huisaltaar (tokonona) zijn dergelijke miniaturen te vinden.”

Zijn sculpturen vinden hun weg naar liefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Fresen, die zijn inspiratie put uit de natuur, exposeert in Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan.

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura