Evert den Hartog (1949)

beeldhouwer, met een opleiding aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten. In de jaren 1971-1976 kreeg ik daar les van o.a. Arie Teeuwisse en Bram Roth.

De eerste jaren na zijn opleiding maakte Evert den Hartog voornamelijk keramische beelden, tot hij met een collega besloot zelf beelden in brons te gaan gieten. Mede door de werkzaamheden in een bronsgieterij leerde ik het vak in al zijn facetten kennen. De beelden worden nu in België bij bronsgieterij ART CASTING gegoten.

Mijn vaste onderwerpen zijn steeds mensen en dieren in vele variaties. Vogels en stieren zijn dieren die steeds weer in mijn werk opduiken. Bij de vogels lijkt het brons geen gewicht te hebben, en balanceren deze beelden op één poot of zweven ze, slechts met de vleugelpunten aan elkaar verbonden, vrij in de lucht.

WEBSITE

 

Steeds ben ik op zoek naar een “beeld” wat een moment van spanning even stilzet, om de toeschouwer dit bewuste moment te laten zien.

Mijn dochter Eline is voor mij ook een eindeloze inspiratiebron, haar ontwikkeling probeer ik vast te leggen op een manier die wij samen bepalen.

De belevenissen van de Griekse God Zeus, die zich o.a. in de gedaante van een stier of zwaan op het vrijerspad begaf, zijn voor mij dankbare onderwerpen, ook andere thema’s uit de Griekse mythologie worden als onderwerp gekozen. 

Humor is een element die ik graag toevoeg aan mijn beelden, het geeft de beelden iets luchtigs en vanzelfsprekends.

Ik heb veel opdrachten uitgevoerd die o.a. geplaatst zijn in, Kobe, Japan, Dallas, U.S.A., Jakarta en Antwerpen.
In Nederland staan mijn beelden o.a. in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Voorschoten en vele andere plaatsen in Nederland.

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura