Dominique Prins

is geboren in Saint Raphael, Frankrijk in 1963.
Kunst was van jongs af aan mijn passie. Ik heb veel pentekeningen gemaakt, talloze olieverf schilderijen en aquarellen maar ik bleef zoeken naar nieuwe kunstuitingen.

Nadat ik begon te werken met klei en later met speksteen ontdekte ik dat beeldhouwen voor mij de meest natuurlijke wijze is om mij in kunst te uiten. In betrekkelijk korte tijd heb ik een eigen stijl ontwikkeld en sinds 2001 heb ik aan verschillende exposities deelgenomen en maakt mijn werk deel uit van de collectie van de “Galerie Utrecht” in Utrecht.

Sinds 2003 geef ik in mijn eigen atelier les in boetseren en beeldhouwen. Het hoofdthema voor mijn inspiratie is “de vrouw”. Zij is de onuitputtelijke bron van vele symbolen. Ik werk met deze symboliek, zonder model of foto, en maak daarbij gebruik van zuivere eenvoud en overdrijving; ogenschijnlijke tegenstellingen. Ik zoek de grenzen van het esthetische op zonder afbreuk te doen aan harmonie en elegantie en dat maakt het beeld des te krachtiger.

WEBSITE

 

Winnares Eerste Prijs “Concours de Sculpture de la ville du Lavandou” 2010
Winnares Eerste Prijs “Nationale Kunstdagen” Amsterdam 2011

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura