Chris Tap

studeerde economie en culturele antropologie, voordat hij fulltime beeldhouwer werd. De afgelopen twaalf jaar ontwikkelde hij als autodidact zijn passie voor het vak.

Chris is de tweede generatie kunstenaars in zijn familie. Zijn vader, Wim Tap, is een bekende Nederlandse kunstenaar. Tap heeft een fascinatie voor dieren, de kracht en souplesse die deze bezitten en hun mooie manier van bewegen. Voor zijn studie van de anatomie, verbleef Chris vaak in dierentuinen om katachtigen te bestuderen en kreeg van artis de uitzonderlijke mogelijkheid zijn beelden te maken in de binnenverblijven van de roofdieren.

Ook kreeg hij in Artis de mogelijkheid om de jaguar en de leeuw van heel dichtbij te zien, als ze onder narcose gingen voor medische behandeling. Zo kon hij voorzichtig de maten opnemen tot aan de kleinste details: de spieren, de botstructuur, de grootte van de ogen, de afstand tussen de ogen e.d.

WEBSITE

 

Chris Tap (b. 1973, Amsterdam) attended university for a few years, where he studied economy and cultural anthropology, before he went to become a full time sculptor. In the last 12 years he developed his passion in an autodidact manner.

Aside from studying anatomy Chris has spent a lot of time in Zoo’s. with live models of big cats.

Helped by faith, Chris came across the rare opportunity at the Amsterdam Zoo Artis to see cats from the closest distance possible, when they were given an anesthetic for medical reasons.

Careful he measured up the big cats from every angle to the smallest details: the muscles, the bones, the eyes, how far is the distance between the
eyes, etc. He took a close look at a jaguar called ‘Inaja’.
At Artis, the zoo of amsterdam (Netherlands) he came across an equal opportunity to study a huge male lion ‘Jan’.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!