Wim Heldens

werd in 1954 in Sittard geboren. In 1974 werd hij aangenomen op de Kunstacademie in Frankfurt, toen hij alsnog besloot zich zelfstandig in de schilderkunst te ontwikkelen.

Het hele idee van een academische vorming stond Wim Heldens niet meer aan. Aangemoedigd en geadviseerd door beeldend kunstenaar Herman Gordijn heeft hij zijn talent verder ontwikkeld. De kern van zijn figuratieve werk is overduidelijk: mensen.

Zijn dertigjarig oeuvre laat zien dat zijn schilderijen alleen over mensen gaan met de concrete werkelijkheid als uitgangspunt. In zijn vrije werk en portretreeksen toont hij een enorme beheersing van de olieverftechniek.

Het curriculum van deze autodidactische kunstenaar toont vanaf 1990 een interessante ontwikkeling in de tijd dat hij werkte in New York City en een atelier had in de kunstenaars- en galeriewijk Soho. In New York exposeerde hij in verschillende galeries en in een enkel museum. Heldens’ schilderijen kwamen terecht in privé collecties in de USA, Duitsland, Engeland en in Nederland (o.a. ING Bank collectie). Dat we lang niets van hem vernamen kwam omdat Wim Heldens vanaf 1990 tot heden in de USA bleef. Pas recentelijk woont hij weer in Nederland en focust zich hier op de kunstwereld.

WEBSITE

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura