Liseth Visser

In de afgelopen 15 jaren is er veel veranderd in het leven van Liseth Visser; zij startte als autodidact, bestudeerde de klassieke schilderkunst bij haar leermeester Cornelis Le Mair, studeerde aan de academie voor de schone kunsten en besloot in 2013 te stoppen met haar maatschappelijke carrière om zich volledig aan  het schilderen te wijden. Sindsdien is zij 7 dagen in de week in haar atelier aan huis te vinden waar zij naast vrij werk ook schildert in opdracht én een portretschool runt.

Liseth Visser schildert portretten omdat zij de schoonheid van de mens ziet en wil verbeelden, zij streeft ernaar de uniekheid van de mens te treffen. Geen twee mensen zijn gelijk. Alle gezichten hebben overeenkomsten, maar even zoveel verschillen; ieder van ons is een uniek mensenexemplaar. Als portrettist focust zij op het fraaiste, interessantste deel van het model. Je moet kiezen, volgens Liseth, alles willen vertellen in één werk wordt een chaos, daarvoor is de mens veel te complex.

Liseth’s technieken, gebaseerd op die van de oude meesters, zijn slechts een middel om tot een aansprekend, goed opgebouwd werk te komen. “Ik doe een poging om een mooi stukje werkelijkheid te vertalen naar een picturaal idioom”, zo stelt Liseth “en tracht de illusie van driedimensionaliteit te laten ontstaan op een banale platte plaat”. Het werk start met een monochrome onderschildering, gevolgd door opschilderingen in een beperkt, vergrijsd kleurenpalet en wordt afgerond met glacislagen die de warme poëtische ambiance creëren die haar werken karakteriseren.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!