Ivo Winnubst

(geboren in Amsterdam, 1950) kent de laatste jaren een fascinatie voor ‘het Andere portret’. Ivo Winnubst had zijn opleiding aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam (1972-1976) en kreeg daar o.a. les van gerenommeerde docenten/kunstenaars als Piet Klaasse en Herman Gordijn. Piet Klaasse bracht hem het begrip omtrent de kracht van de lijn bij en Herman Gordijn leerde hem het karakter en uitstraling van de te portretteren persoon vast te leggen.

De traditionele olieverftechnieken, met behulp van onderschilderingen, withoging en glaceren, vormden daarbij de basis van zijn hedendaagse kunne. Daarbij werd vooral de mix van wat Ivo Winnubst meekreeg van deze twee kunstwijzen zijn herkenbare handschrift.

Op basis van een in lijn getekende aanzet, wordt regelmatig slechts het meest essentiële deel van het portret uitgewerkt in dunne lagen olieverf. Zo ontstaat een uniek portret dat ‘onaf af’ in zich draagt. Het eindresultaat oogt alsof er nog voortdurend aan gewerkt wordt. Alsof er een moment pauze tussen het model en kunstenaar is genomen voor bezinning, rust, overleg, concentratie of anderszins.

Regelmatig gaat Ivo Winnubst nog verder en maakt ‘portretten’ zonder dat de geportretteerde daarvan (altijd) op de hoogte is. Human Figures Frozen is daarvoor de zelf gekozen titel. Quasi geposeerde werken op basis van toevallige ontmoetingen. Een meisje bij een stoplicht, een oude man op de binnenplaats van een zorginstelling, een trotse doch dakloze ‘straatveger’. In het moment gevonden, fotografisch vastgelegd en later in het atelier uitgewerkt. In zijn bekende handschrift.

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!