Hanneke Naterop

Hanneke Naterop

Hanneke Naterop groeide op in Oss en studeerde in 1990 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Zij werkt in Alphen aan den Rijn als professioneel beeldend kunstenaar en docent model- en portrettekenen en -schilderen.
Hanneke schildert het liefst mensen; haar beeldende werk bestaat voor een groot deel uit portretten geschilderd op steen, linnen of paneel. In haar portretten focust ze op de ogen en komt ze in vele lagen tot een gevoelige gelijkenis. “Ik ben in mijn schilderen op zoek naar de gelijkenis zoals ik die ervaar en dat gaat niet alleen over de buitenkant. Al schilderend zie ik hoe de persoon naar voren komt en toets dat aan het beeld wat ik heb. De omgeving in het schilderij gebruik ik om het portret nog verder te versterken”
In haar nieuwste werk zoals ‘Dream’ voegt ze symbolen toe die verwijzen naar de wereld achter de dingen. In haar artistieke zoektocht probeert ze realiteit, ruimte en innerlijk te vinden en te verbinden. Daarbij maakt zij gebruik van abstracte elementen, textuur en gedempte tonen. Huid, diepte, verstilling, realisme-abstractie zijn haar kenmerkende thema’s. Hierdoor toont zich in haar werk een bijzondere gelaagdheid.
Hanneke schilderde vele portretten in opdracht in binnen- en buitenland en exposeerde o.a. in Perth – Australië, de Arena in Amsterdam, Morren Galleries Utrecht, in Ahoy Rotterdam, St. Petersburg 2013 en L.A. 2014.
In 2013 was ze een van de deelnemers aan het TV-programma “Sterren op het Doek” van omroep MAX.