Gezien van de Riet

is een uitzonderlijk begaafde, gedreven kunstenares. Verwonderlijk is haar verhouding tot de natuur in al haar verschijningen. De liefde waarmee ze die verschijningen in haar schilderijen vastlegt wekken bij de beschouwer een bijzonder geluksgevoel.

Ernst van de Wetering, belangrijkste Rembrandt autoriteit ter wereld Gezien van de Riet toont in haar werk een onvoorwaardelijke liefde voor de waarneembare schoonheid en wat meer is: ze weet aan de uitdrukking daarvan een eigen gezicht te geven. Dat resulteert in een poëtisch realisme, stevig geënt op de niet bedachte, onnavolgbare, abstracte patronen in de natuur.

Rob Møhlmann, schilder, directeur en eigenaar Museum Møhlmann
“En passant zette ze hier en daar met de platte kant van het staafje even wat vlekken neer, net genoeg om de tekening uit het platte vlak naar voren te laten komen. Dit is waar meesterschap.”

Thema’s: natuur, landschap en mens, met een voorliefde voor bomen, wolken, sneeuw, bergen. Technieken: olie- en tempera verf, pastel, houtskool.

Associated Living Master van het Art Renewal Center (ARC), ‘s werelds grootste online museum voor historisch en hedendaags realisme, maakt ook deel uit van Galería Artelibre’s Grandes Autores, Grandmastersfineart, Kunstzaal van Heijningen en andere gerenommeerde sites.
Werken zijn opgenomen in de collectie van Museum Møhlmann.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura

error: Content is protected !!