Gabriëlle Westra

Als kunstenaar, kan Gabriëlle Westra (1990)  heel erg geïnspireerd raken door ‘het extra’ wat sommige mensen in zich meedragen en uitstralen. Ze schildert om dat ‘extra’ in een portret vast te kunnen leggen. Via haar portretten probeert ze de mens te ontmaskeren. Ons innerlijke verzet, ons verlangen naar liefde, vrijheid en acceptatie, ons angsten en ons intimiteit, is wat ze wil laten zien. Ze vindt het schilderij ‘gelukt’ als de kijker zich kan verplaatsten in degene op het schilderij, en even stil kan staan bij menselijke vraagstukken zonder vertroebeling van zijn/haar eigen leven.

Gabriëlle maakt verhalende portretten in olieverf. Haar schilderstijl is een combinatie tussen klassiek en decoratief. Ze werkt in pastteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme. Door in de ondergrond te werken met een zelf gemodelleerd reliëf, ontstaat er een extra diepte in haar werk. Afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunsten in 2015, aangevuld met een studie aan de Florence Academy of Art. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2017 en twee van haar portretten waren genomineerd voor Schilderij van het jaar 2018.

Gabriëlle Westra maakt graag portretten in opdracht. Aan de hand van de wensen van de klant wordt er met behulp van gesprekken, foto’s en modelschildersessies een portret gecreëerd, dat meer is dan alleen een gelijkenis.

WEBSITE

 

 

Een kunstenaarsnaam is meestal de voornaam en de achternaam. Daarom staat op deze website de kunstenaar op alfabetische volgorde beginnend met de voornaam.


Wil je als kunstenaar meer aandacht voor jouw pagina?

Kijk dan eens onder de tab ADVERTEREN

Mus Paneel

De webshop voor al uw
MUS schilderspanelen
en linnen voor de laagste prijs !

Atelier Brita Seifert

 

 

 

 

 

 

lijstenmakerij Pictura